Moja firma „Eugeniusz Borkowski” powstała w 2009 roku i jest małą firmą rodzinną; skoncentrowana jest na przetwórstwie mięsa wieprzowego.
Od wczesnej młodości (tj. lat 70 XX w.) interesowałem się rzemiosłem masarskim które kwitło na terenach doliny Sanu. Pierwszymi nauczycielami kunsztu masarskiego byli dziadek i ojciec, którzy zaszczepili we mnie chęć głębszego poznania tej specjalizacji jakim jest przetwórstwo mięsa.
Następnie rozpocząłem edukację w szkole przyzakładowej a praktykę w zakładach mięsnych Nisko. Ponadto kontynuowałem rodzinną tradycję uboju i produkcji wyrobów wędliniarskich w gospodarstwach domowych. Po ponad 25 latach pracy w zakładach mięsnych zdecydowałem się na połączenie pasji z życiem zawodowym.
Wyroby mięsne produkowane są według tradycyjnych receptur zapamiętanych z czasów mojego dzieciństwa. Do produkcji używa się wyłącznie mięso wysokiej jakości i naturalne przyprawy bez dodatku sztucznych barwników, glutaminianów i fosforanów. Produkty mogą być parzone,wypiekane w piecu, wędzone w tradycyjnych wędzarniach opalane prawdziwym dymem z drzew twardych.